Just birdie
 Ei uutta auringon alla (tai siis työhuoneessa), paitsi birdie. 
Valoisaa tiistaita!  

I want


Flickr
house of svea
m2=neliö


Meidän tytöt yrittää viedä mua usein kuin tyhmää pässiä narussa ja kun tavoitteena on saada vaikka kymmenen minuuttia lisälukuaikaa, niin lähtevät marisemaan 20 minuuttia. Usein neuvottelut päättyvät haluttuun 10 minuuttiin. Mulla on sama kikka käytössä nyt. 
Tosta alakuvan verannasta lähti tikkaat pois ja toi pöytä vietiin tulevan eskarilaisen pöydäksi. No siis aika orpoa on. Mulle on nyt kristallin selvää, et siihen tulis tollainen Ikean Norden apupöytä, mikä tossa yläpuolen kuvissa on. Lähden siis neuvottelemaan miehelle, et pitäisi saada toi Cole&sonin tapetti ja toi apupöytä. Apupöytä riittää. Ja sitten siitä pitäisi hoitaa toinen hylly siitä pois. Toimiikohan? En ole ihan suurin fani, noille laatikoiden koloille, mutta en ole löytänyt oikein muutakaan sytyttävää apupöytää...Just little things

Vihdoin parvorokkojen ja vatsataudin jälkeen pääsen valkkaamaan kymmenen kivaa pikkuasiaa Just little things-blogista. Kivan haasteen sain Maijulta mahtiblogista My2ndhandlife, joka on muuten oikea sisustus- ja diyinspiraatio. 


Haastan kymmenen kivan asian ääreen
Hannan My living-blogista, jonka kaunista, vaaleaa ja selkeää kotia ja uusia ideoita ihastelen.
Ruusutapetilla blogin Nannan, jonka tekstit ovat ihan blogimaailman huiput. Rakastan myös Nannan kotia, joka on persoonallinen ja idearikas eikä kuvia katsoessa tule koskaan tunne, että katsoisi lavastettuja sisustuslehtikuvia.
Sekä Hanna V:n Olgistamme, jotta hän perustaisi blogin, koska on diy-idolini ja hänellä olisi niin paljon annettavaaja kuvattavaa.

fever

HIRVEE matkakuume. Splitistä oon kuullut paljon kehuja, New Yorkiin ei riitä nyt pelimerkit. Onko erinomaisia vinkkejä?

Tänään lähdetään juoksemaan tauon jälkeen ja toivotaan, että selkä kestää. 
Have a nice day!

deer

Tänään ei päässä pyöri juuri mitään järkevää. Heräsin toisen tyttären harrastukseen=kisamatkaa varten klo 5 aamulla. Nyt on hoitokoirat lenkitetty ja Philips Ahkera suoraan 90-luvulta surraa taikinoita huomisille lapsen synttäreille. Nyt pikainen Starbucksin Seattle latte-hetki ja sitten taas toisen tyttären harrastukseen. Huh huh!

Pompotin klik seinät olivat pullollaan toinen toistaan hienompia kauriin päitä-pahvisia sellaisia. Vaihtoehtoja oli niin paljon, että valinta oli vaikea, mutta viimein saatiin valittua. Toinen syy miksi vetkutettiin ostamista oli se, että ajattelin kokoamisen olevan ällöä, mutta vielä mitä! Se oli todella mukavaa, nopeaa ja helppoa. Jopa niin helppoa, että toisen tytöt kokosivat ihan ilman aikuisen apua. Like it! 
Kivaa viikonloppua just sulle!diy copycatNoooo, kun ostin sitä mustaa tarrakontaktia Prismasta aiemmin tähän tarkoitukseen klik, niin sitähän jäi vielä jemmaan. Kehykset olivat valmiina ja Keep calm-juliste alkanut tökkiä, joten päätin kokeilla julistetta, johon liimasin valkoiseen kartonkiin sitä mustaa tarraa. Takapuolelle vaan numero peilikuvana ja mattoveitsellä irti. Viitosen alareuna on tyypilliseen tapaani huonosti tehty, mutta muuten sitä tuli aika ok ja julistemainen. Kerta leikkuulla jäi myös se irroitettu viitonen talteen, jos haluaisi tehdä vaikka negatiivina. Ja muuten Tarjoustalossa oli tosi halvalla noita tarrakontakteja.Tänään tuli todistettua taas kerran, että meikä ei ole mikään keittiöiden ihmenainen. Mun tuotokset on aika kehnoja. Lasten suustahan se totuus kuuluu. Olisi pitänyt uskoa tytärtä jo aikoja sitten. Toinen juttu mikä tuli taas kerran todistettua on, että venhäjauho ja sokeri on hyvää, mutta niin turvottavaa!
Olkkariin olisin kovasti halunnut Ikean blogimattoa, mutta myöhännäisheränneelle ei löytynyt enää, joten siirtelin vanhoja mattoja. Verhot likaantuivat joulukuusesta ja päätettiin olla laittamatta (lue kukaan ei jaksa silittää). Sarvet siirtyivät ylhäältä alas. Ne ovat roskalavalöytö. Mun ainoita sellaisia. Luulin, että roskalavalöydöt ovat vain urbaanilegenda. Jotain tekisi mieli karsia vielä olkkarista, mutta mitä?
less is moreSain yhdeltä ystävältä Vakre-lehden ja siinä oli kuvattuna yksi suosikkikodeista: By Nord-perustajan koti. Ihana koti ja niin makeita ja luonnonläheisiä juttuja hänen tuotemerkillään! Enpä juuri muuta ymmärtänyt koko jutusta kuin ,että less is more. Olin jo pitkään miettinyt noista eteisen tikkaista ja muutamista muista tavaroista eroon hankkiutumista ja tuo teksti oli viimeinen niitti. Nyt lähtevät!
Mukavaa viikonloppua!
Ps. Mietin kuumeisesti huomista tarjoilua ajatellen, että syövätkö kasvissyöjät kalaa?

today

Tänään satsasin heti aamusta ja tsekkasin, että tuli varmasti laitettua ehjät, hyväkuntoiset sukat jalkaan ja että muutkin jutut täsmäsivät. On meinaan tiedossa niin kärkeväsanaisten naisten ilta tänään:) 
Meillä on sellainen hauska naisporukka, jonka erään meistä lapsi on osuvasti nimennyt "Kaakattaviksi kanoiksi". Ilmeisen maalaishenkinen perhe, sillä toisen äitinsä kaveripiirin poika on tainnut nimetä "Lehmiksi". Nähdäkseni perheen isällä ei ollut tekemistä nimien kanssa... No joka tapauksessa, kun kanat kokoontuvat, niin herkut kannetaan pöytiin. Kukaan perheenjäsenistä ei vapaaehtoisesti jää kotiin kuunteleman meidän juttuja. Kun on pidetty yhtä tällä porukalla yli 15 vuotta (yhden olen tuntenut 2-vuotiaasta ja yhden 6-vuotiaasta) ja tehty kaikenlaisia juttuja yhdessä, niin sana on vapaa.Huh, oikein pelottaa mitä tänään saan kuulla itsestäni. Ainakaan eivät pääse sanomaan sukista:)

 

diy for kids


Tää on ihan hittijuttu meidän 5-vuotiaan silmissä. Hän toivoi pikku käsityökerhoa ja äiti hykerteli onnesta, koska a) äidin käsityöinnostus on saanut jatkajan ja b) samalla sai itse tehtyä vieressä omia töitä. Jos siis pakkanen paukkuu liian kovana, suosittelen ehdottomasti kaivamaan tikut esiin. Helppo ja nopea tehdä eikä tarvita kuin kaksi tikkua ja lankaa. Myös isommat lapset; tytöt ja pojat ovat innostuneet tästä. Voisiko olla joku intiaaniristi...Pikku varoitus: tämän takia joutuu syömään PALJON jäätelöä.

Lanka (puuvilla, villa, kaikki käy, paksummalla tulee tietty nopeasti) kierretään toisen tikun ympäri ja solmitaan kahdesti. Langan pään voi leikata ihan lyhyeksi. Toinen tikku laitetaan ekan tikun päälle ristiin ja aloitetaan langan kieritys. Liiku työssä vastapäivään ja hyppää aina seuraavaan tikkuun niin, että menet tikun päältä ja kierrät takaa jne. Värinvaihto käy solmimalla uusi väri vanhaan ellei satu olemaan valmiiksi raidoitettua lankaa. Taakse muodostuu myös selkeä kaunis kuvio. Lopuksi katkaise lanka ja solmi. Me pääteltiin vielä takapuolelle tylpällä neulalla. 


Kivaa viikkoa ja tervetuloa taas uudet lukijat, joita on pamahdellut paikalle!

muuttokuumeOlen muuttanut elämäni aikana ainakin 14 kertaa ja sen lisäksi minulla on varmaan jotain kiertolaisverta. Olemme asuneet tässä talossa 2.5 vuotta ja huomaan, että mieli tekisi muuttaa. Jos miehille tulee autokuume, niin mulle tulee talokuume. Mutta nyt järki käteen. Tilanne on nyt ihan eri kun on lapset monestakin syystä. Talon vaihtoon ei ole sitä paitsi mitään syytä. Pidän tästä talosta, pohjaratkaisuista, pihasta, tontista, naapureista, alueen koulusta ja päiväkodista, ulkoilumahdollisuuksista, rauhallisuudesta enkä osaa selittää mistä se muuttokuume kumpuaa. Ehkäpä siitä, että haaveilen vanhasta talosta valkoisine lautalattioineen ja isoine ikkunoineen tai jostain hienosta loft-asunnosta. Mutta lets face the fact, lofteja ei ole tässä kaupungissa ja vanha talo tarvitsisi ihan eri tyyppiset asukkaat.  Kai sitä haaveilla saa silti.pink
Musta on maailman ihaninta kun meidän 5-vuotias ja melkein 9-vuotias  on tosi hyviä ystäviä ja haluavat leikkiä usein yhdessä. Ainut varjopuoli hommassa on se, että isompien tyttöjen maailma on imaissut Epsun kiinnostuksen. Epsu otetaan isosiskon kavereiden leikkeihin ja jutskiin mukaan ja paljon aikaa kuluukin isompien tyttöjen maailmassa. No ei sillä, että isot leikkisivät mitään ihmeellistä, ihan barbeilla, petseillä ja topmodeleilla, mutta silti. Pikkusiskon rooli leikeissä on myös vähän sellainen, että jos isot huolivat pienen mukaan, niin sen kuuluu suostua ottamaan määrätyt leikkivälineet ja toimia pikkuapulaisena. Eipä varmaan mikään ihme juttu, kai sitä on itsekin tullut mentyä isosiskon perässä ja ihailtu ja kasvettu yhdessä, mutta silti pohdin vähän asiaa ja yritin toppuutella pienempää. Sama juttu harrastuksissa. Päiväkodissa sanoivat myös, että lapsista näkyy yleisesti se mikä asema perheessä on ja isommilla sisaruksilla on suuri vaikutus pienempiin. Entäs teillä?

Ja asiasta sadanteen, kirppikseltä löytyi jo aiemmin ihana raitaneuletakki 5 e. Täytyypä taas tarkistaa kirpputorien anti.
Have a nice day!

HAY


 Kiva törmätä välillä johonkin uuteen juttuun ja mulle uusi tuttavuus oli Kööpenhaminassa HAY. Todella tyylikäs liike ja ihania juttuja pullollaan. Kuitti sujautettiin tohon makeeseen ruutukuoreen, josta mieheni tosin totesi heti, että huh huh miten paljon metsiä kaatuu ihan turhaan. Teipeistä olen kanssa ihan mehuissani. Tuskin maltan odottaa pitkää viikonloppua ja näpertelyitä. Kuvat alapuolella Ferm living, niin innostavat!
Kivaa loppuviikkoa!